Tuesday, November 20, 2007

3 puncte coliniare


Matematic vorbind cu GargAlina: 2 puncte determina o dreapta; 3 puncte determina un plan; daca A=B si B=C atunci A=C (tranzitivitate); cercul este locul geometric al tuturor punctelor egal departate de un anumit punct numit centru; numerele pitagoreice sunt 2,3 si 5; cateta opusa unghiului de 30 de grade este egala cu jumatate din ipotenuza; (99) adica 99 in perioada; sin(45*) = radical din 2 supra 2; centrul cercului circumscris (O) triunghiului este intersecţia mediatoarelor; centrul de greutate (G) al triunghiului este intersecţia medianelor triunghiului; corolarul este o teoremă care este o consecinţă a altei teoreme;

si nu in ultimul rand: 3 puncte coliniare sunt 3 puncte care se gasesc pe aceeasi dreapta!

1 comment:

Anonymous said...

Off... what a happy happy night.. nu-mi pot imagina o noapte mai bestiala decat sa stai in fata cladirii in care muncesti "asteptand" taxi(replica data colegilor care treceau si ne intrebau de ce stam acolo:D) si discutand despre nimic altceva decat Matematica!! Le professeur a ete ma cher Dee, l'eleve nimeni alta decat subsemnata GargAlina!!
Such moments have to be kept in our minds for ever (evindent exceptand situatiile in care esti o batranica dragutza cu ochelari care nu mai tine minte nimic... )