Monday, June 05, 2006

Toboganul


Oare ce e chestia asta alunecoasa care atrage oamenii intr-un mod inexplicabil. Stand putin in park am observat atractia manifestata de acest obiect.. copiii sunt de departe cei mai fascinati de asta!

Pentru unii este un sport extrem.. adik se dau o data si gata, si atunci cu cineva de mana. O alta categorie ar fi "amatorii" care se dau numai daca au suporterii langa.. sa ii incurajeze si sa ii astepte la iesirea din tobogan. Ei sunt de obicei cei care adopta o pozitie relaxata.. in traducere "sit back and enjoy the ride". Ar mai fi "profesionistul" care se da fara nici o problema on and on.. la un moment dat incepand kiar sa-i placa miscarea. "Fanaticul" e cel care nu mai are rabdare sa astepte pana ii vine randul sa se dea, si de multe ori ii preseaza pe cei dinaintea lui fie sa se grabeasca si sa se lanseze mai repede, fie se baga pur si simplu in fatza. Astfel, acesta se va da pe tobogan de vreo 10 ori mai mult decat un alt copil. O categorie aparte este "trend maker", cel care incearca primul o noua pozitie si apoi este copiat de restul copiilor, chiar si de "neinitiati" riscand sa traiasca din prima senzatii mai tari decat cele prevazute de constructori. In functie de textura hainelor avem "alunecosii" si "intarziatii", care termina traseul ori prea repede, ori prea incet.

Este un adevarat trafic in jurul toboganului.. in partea de jos au loc ambuscade cand unii se lanseaza mai repede, si traseul nu e liber. Sunt utilizate shortcut-uri k sa poata ajunge mai repede sus.. pentru k in secunda urmatoare sa fie jos.. Fiecare participant la traseu are un numar minim de coborari de realizat. Si la urma urmelor.. daca poti depasii norma, de ce sa nu o faci??..

No comments: