Monday, March 12, 2007

De la vest la est


Asa se invarte Pamantul in jurul Soarelui si in jurul axei sale, asa bate vantul, asa se extinde Uniunea Europeana si asa vin strainii sa faca afaceri la noi! Si se pare ca treaba merge bine de mii de ani.. nimeni nu a incercat sa se opuna.. si de ce ai face-o? sa fii tu pestele ce inoata impotriva curentului si moare electrocutat? sa fii tu primul care incepe sa aplaude? primul care se ridica sa danseze? Da' ce domle'? Eu am initiativa?
Ar trebui sa invatam de la cei mari si experimentati, sa le furam meseria. Macar initiativa asta sa o avem! Dar nu, ne incapatanam sa redescoperim roata si apoi ne punem bete in ea. Asa.. ca sa fim siguri ca treburile vor merge bine.. (dehh.. romanul e inventiv!)
In cazul in care vine cineva sa ne dea un sfat, noi ce ne spunem: "Uite-l ma' si pe desteptu' asta! Vrea sa ma invete pe mine meserie.." Apoi refuzam orice ajutor si privim cu neincredere.. "Oare ce motiv ascuns are de vrea sa ma ajute?"
Si uite asa ne pierdem viata prin incertitudini, indoieli si alte sinonime.. da' ne place! Spirtul de detectiv zace in fiecare din noi. Trebuie doar sa il zgandarim nitel..

1 comment:

adysan said...

Eu zic ca e mai importanta miscarea de la est la vest: asa se misca soarele pe cer, asa mergem noi la munca in lume si asa decurge viata pe o axa! :P dar e mai dragut cateodata se vezi totul in oglinda, de fapt fiecaruia cum ii convine vederea de ansamblu.
Pana la urma nici noi nu mai incepem sa urmarim valul,vreau sa cream si noi un val, astept si eu ziua sa se ai altii dupa noi, deci putem astepta linistiti...