Friday, May 19, 2006

Indicatii pretioase


begin
Toti avem nevoie de asa ceva pentru ca nu ne-am nascut invatati.. si pentru ca de cele mai multe ori ne este mai usor sa intrebam pe altii cum se face.. decat sa incercam noi insine.. dehh.. poate e de vina lenea.. bat-o vina!

Sa ne imaginam impreuna o situatie: Esti elev silitor.. si prin urmare esti prezent la toate cursurile.. sa presupunem ca iti scapa totusi cateva.. cele nesemnificative.. Dar de data asta nu vorbim despre ele.. vorbim despre cursurile cheie.. la care participa maxim 10 elevi.. la care proful da o tema de casa, un proiect de facut si dupa ce explica despre ce este vorba adauga ceva de genul.. "este obligatoriu" sau in cel mai rau caz.. "este conditie de intrare in examen".. mda..
Acum sa ne imaginam continuarea logica si fireasca a acestor fapte.. Dintre cei prezenti la explicatii doar cativa au si inteles despre ce este vorba..
Inevitabil.. se pune intrebarea: "Care este rolul acestor persoane?".. dupa cum era de asteptat, ele se vor transforma din personaje secundare in personaje principale si vor pare multe multe personaje episodice.. cam 50 la numar!.. si de aici incolo povestea intra intr-o bucla.. if un coleg te intreaba despre ce e proiectul then ii raspunzi, else iti vezi de treaba.. Dupa ce instructiunea "if" a fost executata de cateva zeci de ori.. este posibil ca programul sa se sature si sa se scoata singur din bucla, implementandu-se functia "ignore"..
(Atentie! Acest lucru se poate intampla si mai devreme in program daca unele variabile sunt de tipul "repeat" aparand astfel de mai multe ori pentru a cere lamuriri si explicatii suplimentare)..

end.

1 comment:

Anonymous said...

Very pretty design! Keep up the good work. Thanks.
»